BAS JO9-3 0 - 6 (0 - 2) ASV Dronten F9
10-4-2010, 10:00 uur

Verslag :BAS F3 – ASVD F9, 10 april 2010

Wat een mooie dag! Vogeltjes fluiten en de zon schijnt!

Na verzamelen in de kantine van onze voetbalclub BAS, gaan we naar de kleedkamers, kleedkamer 3 geeft een sfeer van gezonde spanning voor de wedstrijd.

Angelique in de stress…contactlens problemen en de tas van sterspeler Jay vergeten…paniek. Ze moet naar huis. Maar gelukkig, onze andere coach Carl houdt de rust in het team. Om 5 minuten over 10 uur begint de wedstrijd. Verschillende papa’s en mama’s zijn aanwezig en tuurlijk als we thuis spelen zijn ook opa’s en oma’s aanwezig om ons aan te moedigen. We hebben er zin in.

De tactiek is duidelijk, Lars onze topper op doel met zijn super oranje voetbalschoenen en ruwe keeperhandschoenen in het doel, in de verdediging Stef met zijn talenten, Joost-Jan altijd cool en niet bang de schoenen gepoets! Middenveld Bram en Mathijs. In de spits Ryan, Selim en Dilano altijd gretig.

ASVD start met enkele meisjes aan de basis, wat een kanjers en wat leiden ze toch af…

Na 7 minuten een doelpunt van ASVD. Direct wordt er gewisseld aan onze kant, Mathijs gaat rusten en Jay kom erin en laat direct goede acties zien. De druk van Dronten neemt toe. Lars stopt 2 ballen en de strijd gaat door. Net voor rust gaat Bram rusten en neemt Mart over. Dronten drukt door en een schot op doel, mis. Maar dan gaat 1van de meiden van ASVD helemaal los en gaat recht op Lars af en ja blijf dan maar eens cool… 2-0 we gaan rusten.

Tijdens de rust wordt de tactiek weer bepaalt en krijgen we een “peptalk” van Angelique, drinken en go we gaan weer. Selim houdt even langer rust en Jay neemt over. Vanaf dat moment wordt de strijd feller met 2 doelpunten achterstand moet er worden geknokt en dat resulteert erin dat Dilano in aanvaring komt met 1 van de dames van ASVD, auw!, Kort daarna scoort ASVD weer, maar BAS geeft niet op de wedstrijd wordt feller en regelmatig ligt er iemand met pijn op de grond. We geven niet op en Dronten geeft meer en meer druk en ja voordat we het weten is het 4-0. De vermoeidheid slaat toe en Selim komt er weer in en die geeft weer vol gas, zal het nog gaan lukken? Mathijs krijgt een goede kans, maar raakt de paal, jammer!! Dronten krijgt een hoekschop kort daarna en weet keurig weer te scoren, we moeten toegeven deze Drontenaren zijn een tandje beter dan ons. Toch geven we niet op en stomen weer richting doel van de tegenstander, een laatste kans….het fluitsignaal het is afgelopen. Eindstand 0-6 voor ASVD. De penalty serie gaat erg goed:

aak: Ryan,Bram, Mart, Joost-Jan, Selim,Stef.

Mathijs, Lars en Jay zaten er net naast en Dilano zijn schot raakte de paal.