Reaal Dronten F3 2 - 3 (0 - 0) BAS JO9-3

Reaal F3 – Bas F3.

De voorbereiding aan de voetbaltafel zijn weer veelbelovend, dus we vertrekken vol goede moed om 8.15 naar Dronten.
Alle spelers zijn er, we hebben 11 mannen.
Bij Reaal snel omkleden en het veld op. We beginnen met 3 wissels, het past ons goed om 8 tegen 8 te spelen.
De 1e helft gaat gelijk op, Reaal heeft een paar grote snelle spelers erbij maar de verdediging van Bas staat goed.
Calvin, Lars, Furkon en Stijn, zorgen dat Jay weinig te doen krijgt en wat er dan nog doorkomt lost Jay weer goed op.
Op het middenveld en in de spits sleuren de andere van voor naar achter, de inzet is prima. Op een paar kleine kansjes na komen we ook niet dicht bij het Reaal doel, de ruststand is 0 – 0.

In de 2e helft Lars op doel, het ging goed de 1e helft dus we spreken af dat we zo door gaan, we gaan wel proberen nog eerder en harder tegen de bal te schoppen.
Door het wisselbeleid komt er toch even een scheurtje in de verdediging waardoor Reaal tot 2 keer toe kan scoren. Het staat dus al snel 2 – 0 voor Reaal.

Maar het geloof is er nog, tenminste bij de leiders. “Kom op jongens nou wij” zijn blijkbaar toch de juiste woorden geweest, want er komt weer meer strijd op het veld.
Reaal is moe, de conditie oefeningen werpen vruchten af en met een snelle Samir maken we de 2 – 1. We juichen alsof we al winnen, maar we moeten nog door.
Het is weer een uitbraak van Samir die door goed werk van het middenveld de bal krijgt, en de 2 – 2 erin knalt.
Iedereen knokt voor de overwinning want vandaag kan het, en ja hoor vlak voor tijd maakt Samir de 2 – 3 knap hoor.
Kort daarop is het (naar mijn idee ook op aandringen van enkele van onze ouders), tijd. Goed gedaan mannen.

Lars gaat de penaltys proberen te stoppen en dat gaat hem weer goed af, de meeste houdt hij tegen. Het scoren valt niet mee er gaan veel ballen recht op de keeper af en die heeft daar geen moeite mee. De mooiste strafschop is vandaag van Bram, hij knalt de bal onhoudbaar in de hoek, een echte poeier.

Mannen we zijn trots op jullie, ga zo door.