ESC F7 7 - 1  BAS JO9-3
18-4-2015, 08:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Een wedstrijd met twee gezichten

BAS F3 heeft vandaag de belangrijke uitwedstrijd tegen ESC F7 met 1-7 gewonnen. Bij rust was het nog 1-1.

Het was absoluut een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was volledig gelijkwaardig met kansen over en weer. Wij waren wat ongelukkig in de afwerking en ESC was een aantal keren gevaarlijk bij ons doel. Gelukkig was Shirley opnieuw in goede doen en stopte knap een aantal schoten van de Elburger spitsen. Ze was echter kansloos na een kort genomen corner vanaf rechts die met links uiteindelijk strak in de verre hoek werd geschoten.
Toen was het 1-0 en voor BAS tijd om te laten zien wat we waard zijn. Gelukkig bleven we knokken en wachten op onze kans. Die kwam vlak voor rust toen Hidde na een lange solo alleen op doel afging en geen fout maakte. Een heel belangrijk moment om de gelijkmaker te scoren.
In de rust alles nog even op scherp gezet. Met elkaar afgesproken dat we meer dan 100 procent moesten geven om te winnen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De F3 schakelde een tandje bij. Hidde pikte al snel in de tweede helft de bal van de voeten van de enigszins gepikeerde Job en scoorde 1-2. Daarna kreeg ESC nog een goede schietkans maar die werd met een schitterende tackel geblokt door Sam van Eck.
Job ging wat nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Hij speelde zich na een aanval vanaf links goed vrij en haalde verwoestend uit met rechts tussen een aantal verdedigers door. Daarmee was het 1-3. Na de aftrap kwam ESC nog één keer opzetten en schoot na een klein slippertje van Shirley op de paal.
Hidde maakte vervolgens zijn derde doelpunt alweer en om bij te blijven mocht Job aanleggen voor een vrije trap op bijna 20 meter van het doel. Met een prachtige poeier eindigde de bal buiten bereik van de keeper hoog in het doel. De 1-6 kwam van de voet van Djairo, na een voorzet van Job. De bal was maar net over de lijn, maar gelukkig zag de scheidsrechter dat heel scherp. Het slotakkoord was voor Job, hij bracht met ook zijn de derde doelpunt de uitslag van 1-7 op het scorebord.
Al met al een spannende wedstrijd, al doet de uitslag dat niet vermoeden. Ondanks de behoorlijke tegenstand zijn we goed blijven spelen en dat is de grote winst van vandaag. Volgende week spelen we de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwart-Wit.