BAS JO9-3 - Zwart Wit '63 F9 : 4-2

BAS JO9-3 4 - 2  Zwart Wit '63 F9
25-4-2015

BAS heeft langste adem tegen Zwart-Wit

BAS F3 heeft vanmorgen met 4-2 een prachtige overwinning geboekt tegen Zwart-Wit F9. Bij rust was de stand nog 1-2 in het voordeel van de ploeg uit Harderwijk.

Op voorhand stond er al veel druk op de wedstrijd tussen BAS F3 en Zwart-Wit F9, dit gold met name voor de leiders overigens. BAS is koploper maar had tot vandaag met één wedstrijd meer gespeeld wel 2 verliespunten meer dan Zwart-Wit.
Vanaf het begin was in elk geval duidelijk dat Zwart-Wit één hele goede speler in de gelederen had, de nummer 10. Hij was heer en meester op het veld, maar moest wel veel werk zelf opknappen. BAS begon redelijk, verdedigend stond het goed met Joey en Lars achterin. Op het middenveld waren we iets te afwachtend en voorin hadden we slechts een paar kleine kansjes.
Dat duurde ongeveer tot halverwege de eerste helft. Toen kreeg Job op het middenveld de bal in de voeten en na een korte dribbel haalde hij verwoestend uit. De keeper was kansloos, 1-0. Maar veel tijd om na te genieten was er niet. Direct vanaf de aftrap begon de nr 10 van Zwart-Wit een solo. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en daarvan maakte hij uitstekend gebruik, 1-1 dus.
Nog voor rust kreeg BAS een paar corners maar daaruit wisten we geen doelpunt te maken. Na een vlotte uitbraak scoorde Zwart-Wit echter wel. De bal kwam voor de voeten van de nr 10 die zonder na te denken van grote afstand hoog op doel schoot. De bal stuiterde wat ongelukkig voor Shirley op de grond en vervolgens over haar heen. Daarmee was de ruststand 1-2 in het voordeel van Zwart-Wit.
Naast complimenten over het goede spel benadrukte Gerben in de rust dat we nu echt moesten knokken om de punten in eigen huis te houden. Zeker op het middenveld was het nodig om meer duels te winnen.
Het begin van de tweede helft was voor Zwart-Wit. De ploeg uit Harderwijk kreeg enkele goede kansen, maar steeds stond Shirley op de goede plek. De eerste de beste keer dat BAS weer op de helft van Zwart-Wit kwam te spelen kregen we gelijk een corner mee. Sam van Eck nam die heel slim op Roos en die bedacht zich geen moment en schoot de bal met rechts heel beheerst in het doel.
Na de gelijkmaker kwam Zwart-Wit nog één keer opzetten. De uitstekende nr 10 ranselde de bal op de kruising. Maar geleidelijk begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van BAS. Zwart-Wit werd vastgezet op eigen helft, het lukte hun verdediging niet meer om de bal ver genoeg naar voren te werken en de nr 10 raakte uitgeblust.
De 3-2 voor BAS ontstond na een mooie aanval waarbij Djairo een uitstekende schietkans kreeg. De keeper wist de bal nog net te keren, maar uit de rebound scoorde Hidde alsnog. Vlak voor tijd maakte Hidde ook nog de allesbeslissende 4-2. Daarmee kwam een einde aan een prachtige wedstrijd die we echt als team gewonnen hebben.