Nunspeet F7 0 - 8  BAS JO9-3
2-5-2015
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

Op een slof en een oude gymschoen

Op een slof en een oude gymschoen, zijn we net geen kampioen. BAS F3 heeft vandaag de uitwedstrijd tegen Nunspeet met 0-8 gewonnen.

Het is spannend in de competitie. BAS F3 heeft vandaag de laatste wedstrijd gespeeld en twee verliespunten meer dan SV Lelystad. Die spelen volgende week nog tegen Zwart-Wit, de nr 3 in de competitie. Als Lelystad verliest of als ze gelijk spelen dan zijn wij kampioen, ons doelsaldo is iets beter. De kans echter dat Lelystad een fout maakt is klein. De laatste weken laten ze stevige uitslagen gezien, zoals vandaag met een 1-12 winst uit tegen ESC. Maar goed je weet het nooit.
Onze wedstrijd vandaag begon erg rommelig. Maar liefst twee spelers vergaten hun voetbalschoenen en moesten dus beginnen op oude gymschoenen. Vandaar de kop boven dit verslag. F3 was niet zo geconcentreerd en we dachten gemakkelijk te winnen. Nunspeet F7 is een jong team met weinig wedstrijdervaring, maar het zijn wel dappere strijders. Dat gold zeker voor de nr 6, een giftig spelertje die hard kan lopen en ook de fysieke duels niet ontwijkt.
We waren vanaf het begin wel sterker dan Nunspeet, maar het scoren ging moeizaam. Onze man-of-the-match Djairo scoorde de 0-1 na een mooie aanval. Daarna viel de productie wat stil. Hidde gleed een paar keer uit op zijn gymschoenen en Job schoot vooral van te veraf op doel. Nunspeet werd brutaler en de nr 6 schoot van grote afstand via Shirley op de paal.
In de periode kort voor rust begon F3 beter over te spelen. Job en Hidde wisten elkaar redelijk te vinden. Job scoorde 2-0 en Hidde 3-0. In de rust besloot Roos dat ze toch niet wilde keepen en dus bleef Shirley op haar post staan.
In de tweede helft kon Sam van Eck gelukkig ook op gewone voetbalschoenen spelen met dank aan zijn vader die een extra retourritje naar Biddinghuizen maakte. Hidde pikte de draad van vlak voor rust weer op en maakte vrij vlot twee doelpunten. Daarna was het de beurt aan Djairo die de 0-6 op het scorebord zette. Tussendoor schoot Nunspeet, jawel opnieuw die nr 6, op de paal en op de lat.
Aan het eind van de wedstrijd scoorde Hidde zijn vierde van de ochtend. Zowel Job als hij hebben na de winterstop in de competitie meer dan 30 doelpunten gemaakt. Waarvan akte en petje af, ook met dank aan de rest van het team natuurlijk. Djairo maakte overigens prachtig de laatste goal van deze wedstrijd, 0-8 eindstand dus.
Nu volgende week maar afwachten. Wellicht een feestje, maar de kans is klein. Zo niet dan zijn we eervol tweede en hebben hoe dan ook een mooie competitieronde achter de rug.