BAS JO9-3 - Go Ahead K. F6 : 3-1

BAS JO9-3 3 - 1 (0 - 0) Go Ahead K. F6
6-9-2014, 10:00 uur

Hidde schiet uit z'n slof

BAS F3 heeft vandaag de laatste bekerwedstrijd tegen Go Ahead Kampen F6 met 3-1 gewonnen. Voor BAS scoorden Job 1 keer en Hidde 2 keer.
We speelden de wedstrijd zonder Sam van Eck. Hij is afgelopen maandag aan zijn oor geopereerd en kan voorlopig niet meedoen. Maar hij kwam gelukkig wel om zijn team aan te moedigen.
BAS en Go Ahead waren zeker in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Het was een mooie gelijk opgaande wedstrijd met iets meer kansen voor BAS. Met name Job kreeg een open schietkans in de schoot geworpen door de keeper van de tegenstanders. Hij schoot echter net naast. Ook Lieke wist zich vlak voor het doel goed vrij te draaien. Maar zij plaatste de bal net niet genoeg in de hoek.
In de rust hebben we met elkaar afgesproken om nog beter over te spelen, vooral als we bij het doel van de tegenstander zijn. Dat hielp want in de tweede helft had F3 gelijk het beste van het spel. Het resulteerde al heel snel in een doelpunt. Job stoomde vanaf eigen helft op en dreigde een paar keer te schieten. Steeds zette hij daarbij de tegenstanders op het verkeerde been. Uiteindelijk schoot hij vanaf rechts de bal in de verre hoek, de keeper was kansloos.
Daarna mocht Hidde zich uitleven in het veld. Coach Gerben wisselde hem als keeper voor Joey. Direct bij de eerste aanval stormde Hidde naar voren en ramde de bal ongenadig hard in het goal. Hij kan niet alleen hard rennen maar dus ook erg hard schieten. Zijn tweede goal was een afgeslagen bal uit weer een aanval van BAS. Ook nu weer knalde hij de bal keihard in het net.
De laatste 10 minuten werd Go Ahead Kampen sterker. Gelukkig liet Joey zien dat hij niet alleen goed kan voetballen maar ook een uitstekende keeper is. Vlak voor tijd maakte Djairo een overtreding in het doelgebied. De scheidsrechter besloot een penalty te geven en daardoor kon Go Ahead nog de verdiende eretreffer maken.
Kortom, mooie eerste overwinning voor BAS F3. We gaan steeds beter voetballen en zijn zeker klaar voor de competitie.