Swift '64 F3 3 - 2 (1 - 2) BAS JO9-3
13-9-2014, 10:00 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Wedstrijd van gemiste kansen

BAS F3 heeft de eerste competitiewedstrijd verloren van Swift F3 met 3-2. Het was voor BAS vooral de wedstrijd van de gemiste kansen.
Sam Dodde stond vandaag voor het eerst op doel. Hij deed dat niet onverdienstelijk en viel onder meer op door zijn goede verre uittrappen.
BAS begon sterker aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een voorsprong na een mooie solo van Hidde. Al vrij snel echter maakte Swift gelijk uit een spaarzame tegenaanval.
Daarna kreeg BAS een reeks van goede kansen. Lieke kwam vrij voor het doel, maar raakte de bal ongelukkig. Roos slalomde mooi door de verdediging, ook zij vergat echter deze mooie actie te verzilveren. Verder probeerde met name Hidde keer op keer om door de verdediging heen te breken. Hij werd echter vaak ver naar de buitenkant gedrongen, waardoor de hoek om te schieten te moeilijk werd.
Gelukkig werd het wel 1-2 door een mooi doelpunt van Djairo. Hij rondde een aanval van rechts heel koelbloedig af als een volleerde spits.
Na rust ging de wedstrijd meer gelijk op. Swift werd gevaarlijker en scoorde gelijk uit een snelle aanval. Sam verrichtte nog een paar reddingen en verdedigend stonden ook Lars en Shirley hun mannetje/vrouwtje.
Voorin hadden we veel pech in de afronding. Hoe Joey, Job en Hidde ook hun best deden de bal wilde er niet meer in. Aan de andere kant helaas wel. Swift scoorde 5 minuten voor tijd de winnende treffer zoals later bleek.
Ondanks het verlies was het een mooie spannende wedstrijd. Komende week gaan we lekker trainen op afronden en nog iets meer overspelen.
Na afloop kregen we overigens allemaal nog een heerlijke lollie van de jarige Job.