BAS JO9-3 2 - 3  Lelystad '67 F7
4-10-2014, 10:00 uur

Lelystad neemt punten mee naar huis

BAS F3 heeft vandaag helaas verloren met 2-3 van Sv Lelystad F7.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een fotomomentje voor de F3. We zijn allemaal mooi op de gevoelige plaat gezet door Floris Nap, de vader van Maureen. Binnenkort verschijnen de foto's op deze website.
Vanwege de foto's speelde vandaag ook Maureen voor het eerst met ons mee. Het betekende wel dat we met z'n 11-en waren en dus vaak moesten wisselen. Direct na de aftrap was ons al duidelijk dat we een zwaar ochtendje tegemoet gingen. Lelystad F7 bleek een sterke ploeg met enkele grote jongens, die hard kunnen schieten.
Toch lukte het ons lang om het doel schoon te houden. Shirley keepte opnieuw heel goed en ook Joey stond als een jonge God te verdedigen. Na een minuut op 10 lag de bal dan toch voor het eerst in het mandje en voor rust scoorde Lelystad ook nog de 0-2.
In de rust sprak leider Gerben de F3 even flink toe. Hij zei dat Lelystad misschien wel beter was, maar dat de meesten ook wat aan het dromen waren. 'We hebben onze kop er niet bij en voetballen te slap', concludeerde hij.
De woorden van de leider kwamen goed aan. Na de rust tapte F3 uit een ander vaatje. Lelystad werd meer onder druk gezet en in de aanval was met name Hidde een stuk scherper dan in de eerste helft. Uit een snelle uitbraak maakte hij 1-2. Toen even later Djairo na een mooie solo vanaf eigen helft ook nog 2-2 scoorde, was de spanning weer helemaal terug.
Echter de laatste 10 minuten herpakte Lelystad zich. Ze voerden de druk op ons doel opnieuw op en kregen enkele grote kansen. Uiteindelijk scoorden ze niet al te lang voor tijd toch nog terecht de 2-3. Het was al met al een mooie gelijk opgaande wedstrijd waarin na een achterstand goed zijn teruggekomen.