Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Te grote nederlaag bij Unicum

Volledig onnodig heeft BAS F3 vanochtend met 1-6 verloren van Unicum F9.

Al heel vroeg moest BAS F3 vanochtend op stap voor een uitwedstrijd tegen Unicum F9. Verzamelen was om half 8, het was toen nog bijna donker.
Mogelijk had het wat te maken met het vroege tijdstip, maar we begonnen niet bepaald scherp aan de wedstrijd. Veel spelers liepen te dromen en waren vooral bang om de duels aan te gaan.
Unicum had een paar goede spelers en die konden erg hard schieten. De eerste tegengoal ontstond na een hard schot op goal die door Sam van Eck net wat ongelukkig van richting werd veranderd. Shirley was daardoor kansloos. Al voor rust scoorden de Unicummers nog drie keer.
Op het eind van de eerste helft al begonnen we voor het eerst van ons af te bijten. Job kreeg een goede kans, maar de keeper van Unicum redde knap.
In de rust moesten de leiders even praten om Shirley in de goal te houden. Ze kreeg wat onterechte kritiek en wilde liever voetballen. Uiteindelijk toch met Shirley als doelvrouw was de tweede helft een stukje beter. Unicum was nog steeds de beste ploeg (eerlijk is eerlijk), maar ook F3 kreeg goeie kansen. Dat gebeurde met name weer via Hidde.
Unicum scoorde 5-0 en 6-0 kort na elkaar. Toen eindelijk wisten we wat terug te doen. Hidde scoorde de eretreffer. Eindstand 6-1 dus. Al met al een onnodig hoge nederlaag. Komende tijd gaan we meer 1 tegen 1-duels oefenen om wat weerbaarder te worden.
Komende week doen we rustig aan. Zaterdag 18 oktober is er geen wedstrijd en we gaan alleen op woensdag trainen. Goede herfstvakantie voor iedereen toegewenst.