BAS JO9-3 - Zwart Wit '63 F8 : 8-0

BAS JO9-3 8 - 0  Zwart Wit '63 F8
25-10-2014, 09:30 uur

Kluitjesvoetbal tegen Zwart-Wit F8

BAS F3 heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen de jonge helden van Zwart-Wit F8 met maar liefst 8-0 gewonnen.

Al van het begin af aan leek het een ongelijke strijd tussen BAS en Zwart-Wit. De F8 van de Harderwijkers is een ploegje met allemaal 6-jarige spelertjes en ze waren ook maar met z'n 7-en. De gemiddelde leeftijd van BAS F3 is een stuk hoger en bovendien hadden we drie wissels.
BAS F3 was dus een stuk sterker en dat resulteerde na 5 minuten in de 1-0. Een strakke corner van Sam Dodde werd ongelukkig aangeraakt door een verdediger van Zwart-Wit en dat liet de keeper kansloos.
Daarna duurde het enige tijd voor we de wedstrijd konden beslissen. Door het overwicht op het veld gingen de F3-ers wat teveel voor zichzelf lopen voetballen, zonder over te spelen. Dat resulteerde in echte ouderwetse kluitjesvoetbal, met één bal en minimaal tien pupillen daar vlak omheen.
Djairo brak uiteindelijk de ban en scoorde 2-0, opnieuw met links. Hidde en Joey maakten een eind aan alle twijfels en scoorden nog in de eerste helft de 3-0 en 4-0.
In de rust zette Gerben de boel nog even op scherp: 'We zijn er nog niet en we moeten meer overspelen en goed onze posities houden.' Met die boodschap ging F3 de tweede helft in. Shirley wisselde van positie met Roos, die dus voor het eerst mocht keepen.
De 5-0 was een prachtig doelpunt van Lieke. Een bekeken schot met de binnenkant van haar voet verdween in de uiterste hoek van het doel. Opnieuw een kansloze keeper.
Vervolgens maakten Sam Dodde en Hidde 6-0 en 7-0. Shirley zorgde voor het slotakkoord en scoorde na een lange solo en een bal op de paal uiteindelijk 8-0. Vlak voor tijd leek Zwart-Wit nog de eretreffer te gaan scoren, maar Roos was uiterst alert en stak daar een stokje voor.