BAS JO9-3 - SDC Putten F8 : 5-0

BAS JO9-3 5 - 0  SDC Putten F8
15-11-2014, 10:00 uur

F3 maakt favorietenrol waar

Tegen het onervaren SDC Putten F8 was BAS F3 zaterdag favoriet. De favorietenrol legde geen extra druk op het team, er werd gewonnen met 5-0.

SDC Putten F8 is een team dat later in onze competitie is ingestroomd. Voorafgaand aan zaterdag had deze ploeg nog maar twee wedstrijden gespeeld.
Tegen de onervaren tegenstander was BAS vanaf het begin beter. Al heel snel wist Hidde 1-0 te scoren. Daarna echter vergaten we door te drukken. Het spel werd wat onzorgvuldiger en vooral dicht bij het doel hadden de spitsen meer oog voor eigen succes dan voor hun medespelers.
Bij een snelle uitbraak zag Hidde de vrijstaande Roos volledig over het hoofd. Gaandeweg de eerste helft kwam SDC beter in het spel. Dat resulteerde in enkele kansen voor het doel van Shirley, maar die stond gelukkig weer goed te keepen.
In de rust hebben de leiders de zaak nog even op scherp gezet. Goed overspelen naar elkaar, niet alles zelf doen en verder gewoon beter voetballen, anders krijgen we het nog moeilijk.
Dat werd goed opgepakt. De tweede helft was aanmerkelijk beter dan de eerste. Sam van Eck brak de ban met een hard schot vanaf rechts. De keeper van Putten, die eerder een paar goede reddingen verrichtte, was nu kansloos. Dat was dus de 2-0.
Hidde betrok in de tweede helft zijn medespelers meer in het spel. Toen Roos echter op zijn aangeven miste, besloot Hidde alsnog maar zelf te schieten en dat betekende 3-0. Joey scoorde 4-0 uit een afgeslagen aanval en Hidde bepaalde uiteindelijk met zijn derde doelpunt de eindstand op 5-0.
Al met al mooi dat we weer gewonnen hebben. Volgende keer gaan we proberen wat scherper te beginnen. Meestal zijn we de tweede helft een stuk beter dan aan het begin van de wedstrijd.