BAS JO9-3 - ESC F3 : 1-6

BAS JO9-3 1 - 6  ESC F3
22-11-2014, 09:00 uur

Shirley behoedt F3 voor te grote nederlaag

Ondanks uitstekend keeperswerk van Shirley heeft BAS F3 toch met 1-6 verloren van ESC F3.

De thuiswedstrijd begon zaterdag een uur eerder dan normaal. Dat was wel even wennen voor iedereen een ook de leiders dus. De tegenstander ESC F3 is een team dat behoorlijk goed draait in de competitie en bovendien een klasgenoot van een aantal F3-ers in de persoon van Stein Veenstra in zijn gelederen heeft.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een waardige minuut stilte vanwege het overlijden van een erevoorzitter van ESC. Iedereen was keurig stil.
ESC F3 is een team met een aantal stevige jongens en grote meiden. Ze begonnen meteen scherp. Maar F3 bood bij tijd en wijle redelijk tegenstand en het veldspel leek niet onaardig. Toch wist ESC het veldoverwicht in de eerste helft al uit te drukken in een 0-3 voorsprong.
F3 toonde op beslissende momenten net iets teveel ontzag voor de fysieke kracht van de Elburgse ploeg. Het was overigens met name aan het uitstekende keeperswerk van Shirley te danken dat de achterstand niet groter was.
Zoals wel vaker was de tweede helft beter. Na het vierde doelpunt van ESC was de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Gelukkig wist Job met een prachtig afstandsschot een eretreffer te scoren. Daarna had Joey ook nog een goede kans om te scoren, maar hij schoot via een Elburgs been net naast.
Aan het eind van de wedstrijd maakte ESC nog twee doelpunten. In de tussentijd verrichtte Shirley echter alweer een aantal uitstekende reddingen. Als zij niet zo in vorm was geweest, hadden we een veel grotere nederlaag moeten ondergaan.
Kortom: ook ESC F3 is nog een maatje te groot voor ons. Maar we groeien. Er waren in de wedstrijd soms goede momenten en vooral Shirley en ook Roos hebben goed gespeeld.