IJVV F8 0 - 13  BAS JO9-3
28-2-2015, 08:45 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Ongelijke strijd tegen heldinnen YVV

BAS F3 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen YVV F8 gewonnen met maar liefst 0-15.

Vanaf het begin was het een ongelijke strijd. De F8 van YVV is een team met allemaal jonge meiden die nog maar net gestart zijn met competitievoetbal. Bovendien had F3 opnieuw versterking van Simon en Maxx van F2. We speelden met Joey en Sam van Eck als gelegenheidsverdedigers en Hidde stond de eerste helft op doel omdat Shirley ziek was.
Djairo scoorde al na enkele minuten de eerste goal op aangeven van Simon. Die had de spitspositie overgenomen van Hidde, maar was op het hele veld te vinden. De tweede goal was een ongelukkige eigen goal. Daarna scoorden Job, Djairo, Maxx en Simon nog twee keer en liep de score al snel op.
Overigens verrichtte de kleine maar dappere keeper van YVV nog diverse spectaculaire reddingen. Met name harde schoten van Job wist zij goed te keren. Vlak voor rust maakte Roos nog een mooie spitsengoal met haar linkervoet, dit op aangeven van Djairo.
Met de wetenschap dat ze had gescoord, wilde Roos in de tweede helft wel keepen. Voor Hidde was dat mooi want die had flink staan koukleumen in de eerste helft.
Na rust was het voetballend allemaal wat minder. Het was vooral koud en hoe goed de jonge heldinnen van YVV ook hun best deden ze konden geen vuist maken. In de tweede helft was alleen Job echt scherp. Hij scoorde maar liefst vijf keer, waarvan één heel mooi in het dak van het doel. Verder pikte Hidde z'n goaltje mee en beloonde Joey zichzelf na een uitstekende wedstrijd met een mooi doelpunt.
Al met al staan we erg goed op wat de uitslagen betreft. Volgende week moeten we echt aan de bak. Tegenstander is dan asvDronten, die hebben ook nog alles gewonnen. Dan kunnen we ook weer gebruik maken van onze vakantiegangers en hopelijk is Shirley weer hersteld.
Overigens had dit verslag nooit tot stand kunnen komen zonder de hulp van Sico (vader van Simon). Hij heeft tijdens de wedstrijd alle statistieken bijgehouden op een winkelbriefje. Dank daarvoor.