IJVV F7 0 - 10  BAS JO9-3
21-3-2015, 08:45 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

F3 maatje te groot voor IJVV F7

BAS F3 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen IJVV F7 gewonnen met 0-10. Job was opnieuw de grote kleine man met vijf doelpunten.

De zaterdag begon weer vroeg, koud en nat. Om kwart voor 9 al moesten we aftrappen in IJsselmuiden, dat betekende verzamelen op De Schelp om half 8 al. Gelukkig waren de pannenkoeken de voorgaande avond bij BAS-sponsor Hans en Grietje goed gevallen. De F3 was in goeie doen.
Zonder Lieke en Djairo begon de wedstrijd vanuit Biddinghuizer perspectief voortvarend. De F7 van IJVV is net als de F8, ook in onze competitie, een team met allemaal meisjes. Zij hebben de eerste wedstrijden al aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld. De eerste aanval van BAS leverde nog net geen doelpunt op. De tweede wel. Job kreeg een goede kans om met rechts uit te halen en hij deed dat onhoudbaar voor de keeper hoog in het doel.
Daarna bleef het enige tijd 0-1. IJVV deed zijn best om de bal bij het eigen doel vandaan te houden. Het tweede doelpunt van BAS was het resultaat van mooi samenspel. Job gaf de bal voor vanaf links, waarna Sam Dodde koelbloedig afrondde door de bal strak en laag in het doel te schieten.
Kort daarop scoorde Job direct al de 0-3 en toen leek de wedstrijd al voor een groot deel beslist. BAS kreeg meer kansen, maar de keeper van IJVV stond zeker haar mannetje. Hidde schoot nog een keer uit een kansrijke positie op de paal. Joey bepaalde de ruststand op 0-4 met een strak schot, opnieuw met links zoals gewoonlijk.
In de rust hebben we de opstelling een beetje omgegooid. Shirley had de eerste helft staan koukleumen en wilde ook graag voetballen. Roos was bereid om haar plaats in het doel in te nemen. Verder schoof Sam van Eck door van de achterhoede naar het middenveld.
Job nam ook in de tweede helft opnieuw het voortouw. Hij scoorde al vlot 0-5. Daarna pikte ook Hidde zijn eerste goaltje mee. Tot dan had hij vooral de ballen netjes afgespeeld en voorgegeven. Na de 0-7 van opnieuw Job maakte ook Sam van Eck een mooi doelpunt. Hij speelde zich knap vrij op het middenveld en na een korte dribbel haalde hij verwoestend uit om de keeper volledig kansloos te laten.
Het slotakkoord was voor Job en Hidde. Job maakte zijn vijfde van de dag en zijn teller staat na vier competitiewedstrijden al op 17 doelpunten. Hidde scoorde uiteindelijk 0-10. Uiteindelijk was F3 inderdaad een maatje te groot voor IJVV. Het is te hopen dat we deze vorm de komende periode goed kunnen vasthouden.