Bekerwedstrijd
3-9-2016, 10:00 uur

Mooie ochtend op de Schelp

Na een zomerse 1e schoolweek moest de F3 vandaag tegen SWIFT aantreden. Het zonnetje kwam wat twijfelachtig tussen de wolken door, maar beloofde een mooie ochtend te gaan worden. Het natte begon al wat te droger te worden…… hoogste tijd om af te trappen. Nog even geduld, want het veld was nog bezet, maar om iets over 10-en konden we eindelijk aftrappen.

Onder leiding van 1 van de trainers was het SWIFT die mocht aftrappen. Je zag al direct dat dit een veel leukere wedstrijd zou worden dan die eerste tegen ASVD, het ging alle kanten op. Helaas was het SWIFT die de score opende en de keeper van BAS als eerste liet vissen. Niet getreurd en doorgaan…… en dat deed Jan. Hij wist de bal op het middenveld te veroveren en zig-zagde richting het doel en GOAL!!!!! Het eerste F3 doelpunt is een feit! In een verder gelijk opgaande eerste helft wist SWIFT er 1-2 van te maken, Joost weer 2-2 en gingen we rusten met een stand van 2-3.

De tactieken werden door beide teams nog eens goed doorgenomen en de 2e helft kon van start gaan. Na een paar minuten was het weer SWIFT die het net wist te vinden, 2-4. Zou het dan toch weer zo’n wedstrijd gaan worden…. …. Niets bleek minder waar en de mouwen gingen nog wat verder omhoog. Toegejuicht door enkele fanatieke supporters was het Kjell die richting de goal opstoomde. Hij had in de eerste helft al 2x over geschoten, maar nu bolde het net. In zijn eerste officiële wedstrijd direct de aansluitingstreffer 3-4. Kom op BAS, klonk het vanaf de zijlijn. Enkele mooie aanvallen via de zijkant volgde en Joost kon zijn 2e doelpunt van de ochtend op zijn naam bijschrijven, 4-4. De drang en honger om te scoren was nog niet gestild en weer was het Joost die scoorde 5-4, een echte hattrick!! Iedereen blij en vrolijk want we stonden voor het eerst voor. Wat er toen een beetje vergeten werd was het verdedigen. SWIFT kon enkele keren helemaal alleen op onze goal afstormen, maar gelukkig gingen die ballen over of op de paal. Het laatste wapenfeit komt op naam van Sam. In een wat rommelige situatie voor de goal wist hij zijn teen tegen de bal te krijgen en scoorde ook hij zijn eerste goal in dit seizoen.

Wat op voorhand volgens de weerberichten een mooi ochtend moest worden, werd het zeker voor de mannen van BAS F3. Helaas uitgeschakeld voor de beker , maar een prachtige klinkende eerste overwinning! Dat beloofd nog wat voor de competitie!!