ASV Dronten JO9-10 2 - 3 (0 - 3) BAS JO9-3
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

De zon blijft schijnen voor onze kanjers!

De mooie seizoenstart van vorige week heeft veel stof doen opwaaien, vooral bij de sponsoren. Deze stonden in de rij om onze toppers te mogen sponsoren komend seizoen. Vele geldschieters heeft BAS moeten teleurstellen nadat de keuze was gevallen op Carel Bouma aardappelen en Hoogedijk metaalbewerking, beide dank voor de sponsoring!

Na de traditionele fotomomenten met de nieuwe shirts en sponsoren ging de karavaan met onze jongste parels naar Dronten, onderweg een gekakel van jewelste en zichtbaar gespannen voor wat komen gaat. Begeleid met een strak blauwe hemel en lekker zonnetje werden de posities doorgegeven door de coaches welke de zware taak hadden om deze derby tot een goed einde te leiden.

Het was de eerste paar minuten nog even zoeken naar de vorm van vorige week, Jan maakte per ongeluk hands en een vrije trap voor ASVD volgde. Dit was voor de verdediging een makkelijk te veroveren schot. Niet snel hierna was het Jan die zijn fout wilde goedmaken, vanaf eigen helft dribbelde en kapte hij de tegenstanders uit tot het snoeiharde schot in de touwen viel 0-1!

Niet veel later was het Julian die een vrije trap net tegen de verdedigers van ASVD zag stuiten, maar daar hebben we Kjell, pas zijn 2e wedstrijd, en schoot mooi langs de keeper! 0-2 Ook Sam was net als vorige week veel bij het doel van de tegenstander te vinden, maar kon net niet het laatste zetje aan de bal geven. Jurre ging als een soort Messi over het veld en schoot na wat ping-pongen net naast. De gevaarlijkste man aan onze kant Kai kreeg een aantal vrije trappen tegen voor ietwat gevaarlijk spel, iets wat gewoon hoort in een streekderby. Na nog een schot naast van Kjell en een vrije trap van Julian tegen de keeper was het onze spits Joost die de 0-3 maakte. Zijn broer Marc, die de eerste helft keeper was, genoot van het weer en mocht van coach Floris in de goal zitten.

In de rust worden de spelers nog even gewezen op de posities en wisselen Marc en Joost van keeperstenue.

De 2ehelft begint wat rommelig. Thijs en Gijs zoeken nog de juiste posities in de verdediging en wordt er hands gemaakt door een van onze mannen en scoort ASVD de 1e van de dag 1-3. Uitverdedigen is nog een punt van aandacht, na wat verkeerde ballen scoort ASVD de 2e van de dag na moeizaam uitschieten van Joost. Door het afpakken van de bal door Gijs komt Marc iets te snel naar de goal van ASVD en de keeper kan net de bal afpakken. De laatste pogingen zijn voor Kjell die met mooie acties net naast schiet.

Met de eindstand 2-3 hebben we weer een mooie en spannende wedstrijd gezien. Hopelijk gaan we dit volgende week ook thuis tegen DOS Kampen zien!