BAS JO9-3 - DOS Kampen JO9-8 : 6-0

BAS JO9-3 6 - 0 (2 - 0) DOS Kampen JO9-8
17-9-2016, 10:00 uur

Bas F3 tegen ‘de Bijtjes’ van DOS Kampen

Wat een perfecte dag om te voetballen! Na alle tropische dagen is het 10 graden afgekoeld, de zon schijnt vrolijk over het veld en het is droog. Het team is compleet, dus alle ingrediënten voor een geslaagde wedstrijd zijn in huis.

In twee groepjes van vijf spelers wordt er gestart met een warming-up. De coaches geven alvast wat tips en tops en melden de startopstelling. Iets na 10.00uur geeft de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd (de vader van Marc en Joost is bereid gevonden te fluiten vandaag. Super!).

We beginnen met Kjell, Jurre en Julian langs de lijn. Marc, Jan en Kai vormen samen de verdediging. Al heel snel valt het eerste doelpunt voor BAS. Marc scoort namelijk bij 1.37 min al 1-0! BAS blijft veelal aan de bal, er wordt overgespeeld, aangevallen en verdedigd. Kai is overal waar de bal is. Thijs voelt zich zichtbaar beter dan vorige week en speelt fanatiek mee. De extra doelpunten laten op zich wachten, maar dat maakt niets uit. Voor de toeschouwers is het spannend om naar te kijken en vooral leuk om te zien hoe dit jonge team wekelijks groeit.
Na een kleine 10 minuten mogen de wissels het veld in. Ze hebben er zichtbaar zin in. ‘De bijtjes’ uit Kampen proberen met al hun wilskracht de bal uit het doel te houden. Het wordt steeds moeilijker voor ze. Jan komt twee keer vanuit achter op naar voren en in de laatste minuten van de eerste helft volgt dan eindelijk het verdiende 2e doelpunt, gemaakt door Kjell. Kort daarna krijgt BAS een corner, die Julian prachtig voor het doel schiet. Gijs neemt hem aan en scoort bijna 3-0. Je hoort de moeders (en vaders iets bescheidener) langs de zijlijn aanmoedigen.

Met 2-0 tussenstand beginnen de jongens hun 2e helft. De coaches proberen een andere opstelling. De aanvallers in de verdediging en andersom.

Al snel krijgt BAS na een overtreding van de tegenstander een penalty. Jan scoort zonder twijfel 3-0. Prachtig doelpunt! Er volgen diverse aanvallen. De afronding is soms nog lastig. Zal de 3e keer scheepsrecht zijn? Nog 10 minuten te gaan… Na een goede verdedigingsactie van Sam en Jan komt de bal terecht bij Marc, die hem voorgeeft aan Joost. Deze bal wordt heel zelfverzekerd het doel van DOS Kampen ingeschoten. Het is 4-0! Onze keep Jurre ziet het zonnig in en is er bij gaan zitten. In de tussentijd wordt er 2x een prachtige aanval opgezet inclusief een één-tweetje ;-). Ook Sam weet te scoren. Het staat nu 5-0. Nog ca. 4 minuten op de klok… en daar is Jan. Hij stormt van achter met de bal aan zijn voet naar voren. Onze verdediger laat zich door niemand stoppen en scoort 6-0. BAS F3 en ‘de Bijtjes’ van Kampen hebben ons vandaag weer verrast met een mooie wedstrijd.

Wat doen onze toppers het toch super! #trotsopdeparelsvandepolder!