BAS JO9-3 - Nunspeet JO9-5 : 3-5

BAS JO9-3 3 - 5 (0 - 4) Nunspeet JO9-5
29-10-2016, 10:00 uur

Wedstrijd met 2 gezichten....

Bingoavond de dag voor een wedstrijd, is dat wel verstandig? Het fanatisme was zeker te horen én zien in de kleedkamer. Wat áls ik nu die drone had gewonnen, Joost had nog maar 1 nummer te gaan, Thijs was ook héél dichtbij en de rest had ook al bijna de cadeaus gewonnen. Het was zeker een succes en leuk dat de evenementen commissie weer een mooie bingo avond hebben georganiseerd.

De eerste helft was goed te zien dat het laat geworden was na de bingo. Onze mannen liepen wat verdwaasd rond op het veld en kwamen toch redelijk vaak aan de bal. Kjell had de eerste kans om op de goal te schieten, maar schoot net naast. Ook Sam kwam in scoringspositie en kon ook net zijn bal naast zien gaan. Sam speelt de hele wedstrijd super goed, je kon aan hem zien dat hij goed uitgerust en uitgeslapen was. Overal was hij te vinden en veroverde vaak de bal. Helaas kon Julian de bal niet wegkrijgen achterin en Nunspeet pikte de bal in. De spits dribbelde richting onze Jurre Krul, die de 1e helft mocht keepen, en zag de sliding van Jan op tijd zodat hij de bal langs Jurre Krul kon schieten 0-1. Na nog een aanval welke door Jurre werd tegengehouden was daar de 1e keeperwissel van Nunspeet……. Het spel werd stilgelegd om shirtjes te wisselen. De toeschouwers snapten er niets van. Na rommelig verdedigen viel de 0-2 en niet snel daarna de 0-3. De bingo had zijn tol geëist…. Toch kwamen onze mannen vaak in de buurt, Thijs pikte de bal mooi af van de tegenstander en leverde hem bij Jan in. Jan stevende richting de goal, maar zag zijn schot net naast gaan. Kai had een mooie actie achterin en via Sam, die een mooie pass op Kjell had, ging deze aanval ook net mis. Ook hier nét geen (bingo) prijs. Net voor rust valt de 0-4, Jurre heeft een goede redding en pakt de bal, alleen gooit hij hem in de voeten van een Nunspeet aanvaller en terwijl Jurre Krul terug naar het doel loopt, schiet de spits de bal tussen de palen, rust.

In de rust word verteld dat het goed gaat, er kansen zijn, maar het lijkt alsof we met zijn allen slapen! Jan pikt dit heel serieus op en dreigt boos weg te gaan en te gaan slapen. Puntje gemaakt door onze coaches!

De 2e helft is er een van een heel andere categorie. Jan is zichtbaar wakker geworden en stuift door het veld. Dit spreekt de anderen ook aan en zetten met zijn allen de schouders eronder. Marc heeft in de rust (zoals het hoort) gewisseld met Jurre en mag de goal schoon gaan houden. Kjell pakt de bal af en geeft hem aan Jan. Jan schiet op de keeper, maar in de rebound scoort Kjell de 1e van BAS, 1-4! Gijs heeft ook een goede dag, hij pakt de bal af en met een mooie Messi actie levert hij de bal in bij Jurre, die nét naast schiet. Na nog een paar doelpogingen van Jan, Joost en Sam vind de coach van Nunspeet het weer nodig om tijdens de wedstrijd van keeper te wisselen. Heel vreemd, misschien wel om ons uit het spel te halen? Hierna krijgen onze mannen vleugels. Met een mooie actie van Jan kan Joost de 2e goal van BAS kant maken en lobt de bal behendig over de keeper, 2-4! Alles is nog mogelijk! Dat Jan er zin in had was goed te zien. Met wat gooi, duw en smijtwerk komt de 3e goal van zijn voet, 3-4! De spanning is nu niet meer te houden, de toeschouwers laten van zich horen, maar de ballen willen er gewoon niet in vandaag. De laatste kans is voor Nunspeet en passeert Marc na goed keeperswerk. De 3-5 is gemaakt en direct einde wedstrijd.

De 2e helft was echt beter, door de keeperswissels van Nunspeet zijn we uit het spel geraakt. Als dat niet was gebeurt……