ASV Dronten JO9-8 2 - 2 (0 - 2) BAS JO9-3
5-11-2016, 11:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Een wisselende dag!!!

Het was een druilerige Zaterdagochtend toch waren de meesten van de BAS F3 rond 10.00 uur aanwezig bij Sportpark De Schelp. Sommige van ons waren al rechtstreeks naar ASV Dronten gereden en drie van onze selectie hadden zich ingezet bij een wedstrijd van de F2 – Swift.

Na aankomst bij Sportpark Burg. Dekker in Dronten brak gelukkig het zonnetje een beetje door. Onze spelers hebben er zin in. In de kleedkamer word iedereen voorzien van het juiste shirtje en kunnen de spelers het veld op.

Onze Parels spelen op veld 5A tegen ASV Dronten JO9-8 die op nummer 4 staan in de competitie het belooft dus een spannende wedstijd te worden. Er word alvast een balletje in getrapt en gelukkig zijn daar ook Jurre, Jan en Julian die zich al hadden warm gelopen in Swifterbant.

De wedstrijd gaat nu bijna beginnen, trainer Floris geeft nog gauw alle posities door. Julian begint op het doel, Marc, Jan en Kai in de achterhoede en als aanvallers staan Joost, Jurre en Kjell paraat. Al gauw klinkt het fluitsignaal van de scheids, de wedstrijd is begonnen.
Kjell neemt de aftrap en schiet hem naar Jurre er volgt een mooi overspel tussen de mannen, ASV Dronten neemt de bal over en komen wel heel gevaarlijk dichtbij, in de tweede minuut is er al en kans voor onze tegenstander maar deze schieten op de paal. Jurre neemt hierna de bal over en schiet hem naar Joost, Ja Joost kom op!!!! Rennen Joost Yeeeehhhh Joost scoort in de derde minuut de 0-1. Wat een geweldig begin!!! Kjell neemt de bal weer over en breekt door, Kai valt maar staat gelukkig weer gauw op. Vrije trap die Jan neemt via Kjell die net mist, Jammer hoor!!! Kjell neemt de bal weer mee via Gijs, Marc en Joost net naast. Zo zijn er vele mooie kansen voor onze Parels de eerste helft. Marc die naar Joost schiet , Joost die net het doel mist. Sam komt ook nog mooi voor het doel maar de bal wil er niet in. Nu is de keeper van ASV Dronten wel heel erg goed bezig. Tijs die een paar mooie acties maakt. Het is een mooi overspel. Jan geeft zijn tegenstanders een schouderduwtje en moet op het matje komen bij de scheids, dat is dus een vrije trap voor ASVD. In de 17e minuut komt Jan aan de bal, vanuit de achterhoede rukt hij op naar voren en maakt de 0-2.

In de rust gaat het wat regenen maar dat maakt onze kanjers niet uit. Na een peptalk en nu met Gijs op het doel beginnen we aan de tweede helft. Blijkbaar is Dronten in de rust wakker geworden want al gauw moet Gijs in actie komen, die wel een hele mooie bal tegenhoud. Wat een redding!!! Niet veel later scoort ASV Dronten dan toch de 1-2. Onze mannen doen nog een paar hele mooie pogingen maar ASV Dronten komt los en laten van zich horen. De tweede helft speelt zich overwegend af op het veld van BAS. Er volgen nog een paar hele mooie afpak pogingen en er zijn zeker ook wel kansen. Toch scoort ASV Dronten in de laatste 5 minuten de 2-2.

Het fluitsignaal klinkt, het was weer een mooie wedstrijd, trots op onze mannen, trainers en alle coaches langs de lijn.