19-11-2016, 08:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Winst voor onze jongens in Lelystad

Als we het terrein oplopen van Unicum in Lelystad valt het vooral op dat het een grote vereniging is. De jonge teams lijken oneindig binnen te stromen. We delen de kleedkamer vanmorgen met een ander jeugdteam van BAS. Gezellige start!

Vandaag spelen we op kunstgras en we beginnen de 1e helft met Jan als doelman. Er is één wissel deze wedstrijd, omdat Gijs en Tijs er vandaag niet bij kunnen zijn. Jurre begint langs de zijlijn en wisselt even later voor Kai. De 1e acht minuten spelen we continu aan de zijde van de tegenstander. De eerste gevaarlijke kans ontstaat door mooi overspel van Sam naar Joost, die op een haartje na mist. De toon is gezet . Er volgt al snel een prima voorzet van Kjell naar Joost, die hem in de 13e minuut zonder twijfel in de goal schiet. Yes! 0-1 voor BAS. Sam wisselt voor Kai, die vol enthousiasme zijn positie inneemt en mee strijd voor het 2e doelpunt. Marc verliest zijn schoen en moet noodgedwongen even wisselen. Hij baalt zichtbaar, maar hervat zich snel. Wat een wekelijkse groei zien we bij onze jongens. Sam maakt het veld prachtig breed met een voorzet aan Joost, die wederom scoort. Er volgt een groepsknuffel zoals echte proffies dat doen. #geweldig! Ook doelman Jan toont ons zijn keepers kwaliteiten, want in de 16e minuut zien we een geweldige redding. Er volgt 2x een vrije schop in het voordeel van de tegenstander, omdat Kjell een handsbal maakt en Jurre ietwat te fel is naar zijn tegenstander. Gelukkig gaan de ballen naast ons doel en blijft de stand 0-2. Niet veel later zien we doorzetter Sam, die zich pertinent niet van de bal laat zetten. Hij vecht zich naar het doel en uiteindelijk maakt een derde man het af. Marc maakt 3-0! Keeper David (iedere speler draagt op het shirt zijn / haar eigen naam namelijk) van Unicum lijkt even verdrietig, maar doet zijn koppie alweer snel omhoog. In tussentijd zijn wij getuigen van acrobatiek. Ik weet even niet zo snel wie er een soort radslag maakte, maar volgens mij was het Marc … Vermaak genoeg dus voor de toeschouwers, tijdens deze toch wel hele koude voetbalochtend.

In de 2e helft is het Kjell zijn taak om de nul vast te houden. Met knikkende knietjes van de kou staat hij af te koelen aan de overzijde van het veld. Er is in eerste instantie weinig tot geen actie aan zijn kant, dus het lijkt erop dat de nul moet lukken. We zien een mooie actie met Sam, Kai en Joost die net naast schiet. De jongens zetten door en al snel volgt alsnog de 0-4 die Joost op zijn naam mag schrijven! Marc krijgt een verdiende vrije trap, die Julian neemt. Hier komt uiteindelijk een corner uit voor BAS, die ook door Julian wordt genomen. Hij schiet hem naar Jan, die inmiddels handschoenen van zijn zorgzame moeder heeft aangekregen. Helaas komt de bal volledig terug op onze helft. Het is ineens heel spannend. Marc verdedigd als een beer en de bal komt gelukkig in de handen van keeper Kjell, die hem een flinke uittrap geeft tot ver over de middenlijn. Unicum lijkt warm te worden en BAS juist vermoeid. Er volgen meerdere minuten op onze helft. “Kom op jongens. Volhouden nu”! Als Kjell de bal te pakken krijgt schiet hij hem iets te schuin naar voren, waardoor Kai hem net niet kan binnen houden. Er volgen rommelige situaties, waarbij Marc en Jurre zelfs vechten om dezelfde bal. Het is vooral enthousiasme en goede wil. De bal komt gelukkig steeds dichter bij het doel van Lelystad. Precies voor de dug-out mogen we getuigen zijn van diverse acties en spannende momenten #sensatie! Er volgt nog een wisselactie tussen Kai, Sam en Marc en een positieverandering, die Jurre terug naar de verdediging brengt. Het maakt allemaal niet meer uit. De stand blijft 0-4 en we kunnen tevreden en trots terug naar Biddinghuizen, waar we ‘s middags Sinterklaas mogen verwelkomen.