BAS JO9-3 - DSV '61 JO9-3 : 7-2

BAS JO9-3 7 - 2 (4 - 0) DSV '61 JO9-3
26-11-2016, 10:00 uur

Laatste wedstrijd Gijs voor de winterstop

De laatste wedstrijd voor Gijs voor de winterstop. Gijs gaat namelijk een supergave reis maken naar Nieuw Zeeland. Het was een mistige koude zaterdagochtend. Brr wat hebben we het als supporters koud gehad. De jongens hadden zich gelukkig warm aangekleed met thermobroeken, handschoenen en mutsen. Het hele team was compleet echter er ontbrak nog een scheidsrechter en moesten we zelf fluiten. Gelukkig wou Herman de scheidsrechter zijn en kon Floris blijven coachen. DSV had 8 spelers mee en de trainer van DSV stelde voor om 8 tegen 8 te spelen. Wat achteraf gezien goed uitpakte voor BAS. De wedstrijd tegen DSV Doornspijk kon van start.

Sam en Tijs konden nog even hun krachten sparen als wissel. Gelijk al in de 5e minuut scoorde Marc al snel het eerste doelpunt. Daarna werd er goed overgespeeld tussen Joost en Kjell. Net geen doelpunt. Ondertussen wordt Tijs gewisseld met Jurre en houdt Kai, de doelman, de ballen tegen als DSV toch even wist door te breken. Joost mag nu even aan de kant en Sam komt erin. Bam, bam, bam 3 schoten op het doel van Sam. Net niet raak. DSV rent weer weg met de bal naar de andere kant maar Jan weet deze weer te onderscheppen en schiet de bal richting Sam. Hoppakee weer een schot op doel. Sam blijft het proberen, het gaat vast en zeker lukken vandaag. Jurre komt ook weer het veld op en mag Marc even naar de kant. Wauw, Jan schiet hoog op het doel en het is 2-0. Geen houden aan voor de keeper van DSV. Er volgen gelijk wat mooie passes tussen Sam, Joost, Gijs, Kjell en Tijs. Dan volgt er al snel de 3-0 door Jan via Tijs en de 4-0 door Sam via Joost. Mooie ruststand.

Tweede helft. Julian is nu de doelman. De jongens van BAS gaan er gelijk weer goed tegenaan. Kai kaapt de ballen goed weg bij de tegenstander en er volgen gelijk wat goeie ballen door Mark en Gijs. Jurre kan de tegenstander goed storen als deze er met de bal vandoor dreigt te gaan. Oh jee, DSV komt nu toch in de buurt van het doel van BAS. Geen zorgen, heel nonchalant met het puntje van zijn schoen, wordt de bal door Julian tegengehouden. Er volgt een mooi samenspel tussen Joost en Jan. En dan is er toch opeens een tegendoelpunt, 4-1 in de 10e minuut van de 2e helft. Geen zorgen voor BAS want vlak daarna scoort Jan weer een doelpunt en is het alweer 5-1. Dan volgt er nog een tegendoelpunt en is het 5-2. Julian weet echter de ballen goed tegen te houden want meer doelpunten van DSV komen er niet meer. Dan volgen er nog wat mooie schoten op doel door Joost en Marc via een pass van Jurre. Marc draait een rondje om de bal en brengt met deze truc zijn tegenstander in de war en daarna volgt al snel de 6-2 door Marc en 7-2 door Joost. Na een laatste mooi schot op doel door Kai volgt het eindsignaal. 7-2 gewonnen.

Nu snel douchen en naar de kantine, daar is nog een ‘lekkere’ verrassing omdat Gijs een mooie reis gaat maken. We wensen Gijs een hele goede reis toe samen met zijn vader, moeder en broertje en tot in februari Gijs!!