Go Ahead K. JO9-10 8 - 2 (2 - 0) BAS JO9-3
4-2-2017, 09:45 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Eerste oefenwedstrijd van 2017 met nieuwe parels

Koud was het niet afgelopen zaterdag bij Go Ahead Kampen, een waterig zonnetje zorgde voor een lekkere temperatuur voor de parels van de polder. 2 nieuwe aanwinsten moeten Jan Kromhout en Kjell Flantua, welke naar JO 9-2 zijn doorgeschoven, doen vergeten. Nik Verkuyl (broertje van Kai) en Thijs Breg komen vanuit de mini’s het team versterken de 2e seizoenshelft.

Na een korte toespraak van leiders Floris en Harm mochten de mannen eindelijk na een periode van rust weer het (kunst) grasveld op voor een wedstrijd. Met Jurre in de goal en Thijs Breg in de basis begint het moeizaam voor de mannen. Er worden veel ballen onderschept door Go Ahead, die er strak opzitten. Al snel valt de 1-0, omdat Jurre de bal niet goed kwijt kan en de bal achter zich ziet vallen. Dat het spel anders is als bij de mini’s is spoedig zichtbaar bij Thijs. Na aan aantal keer dribbelen langs de lijn en de bal te veroveren, is de energie even verdwenen en wordt hij gewisseld om bij te komen van de nieuwe indrukken en het spel. De 2-0 valt al snel door een mooie lob over onze keeper. Go Ahead is op zich sterker, maar BAS heeft ook goede kansen. De nieuwe jongens laten zien dat ze er goed bijpassen. Sam is een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar telkens is de verdediging hem nét te snel af. Er word ook ruw gespeeld door Go Ahead, Julian is een paar keer met een aanvaller in de clinch, ook Nik krijgt een tik waar de scheidsrechter niks mee doet….. Kai laat dit niet over zijn kant gaan en rekent direct af met de aanvaller op zijn broertje en met een tackle maait hij de tegenstander naar de grond, blijf van mijn broertje en medespelers af! Rust en tijd voor tactische informatie van onze coaches.

De 2e helft begint redelijk, alleen staat één van onze coaches naast de goal van Sam(die de handschoenen van Jurre heeft overgenomen) verwarring te zaaien met zijn geschreeuw waardoor Marc de bal verspeeld en zijn directe tegenstander het net kan vinden 3-0. Er is in de verdediging geen rust en erg rommelig, de bal komt meermalen in de voeten van de Go Ahead spelers die mogen schieten op de goal van Sam. Sam staat super te keepen en houd veel ballen tegen! Via een mooi overspel tussen de broers Marc en Joost komt de bal voor de voeten van Nik, die uiterst cool de bal tegen het net weet te schieten en in zijn eerste wedstrijd meteen scoort! 3-1. Julian komt nu achterin te spelen door wat wisselingen en hij zorgt voor wat meer rust achterin. Zijn ballen worden met enige regelmaat door de lucht richting de goal van Go Ahead geplaatst, maar niemand rond dit goed af. Marc gaat als een tank tekeer op het middenveld en heeft de kans om richting de goal te lopen totdat hij onderuit getrapt word en er een vrije trap volgt. Julian treed aan en schiet de kanonskogel achter de keeper van Go Ahead 3-2! Thijs heeft zijn balans gevonden en speelt een goede wedstrijd voorin. Het blijft een harde wedstrijd, Joost is ook aan de beurt om een trap te krijgen en gewisseld moet worden. De vrije trap die volgt gaat helaas net naast en razend snel naar de spits van de tegenstander die de 4-2 scoort. Snel komen de 5-2,6-2, 7-2 en 8-2 op het scorebord. Sam zit een paar keer goed op de bal, maar het geloof is verdwenen. Einde wedstrijd.

Dat er wel gescoord kan worden laten de parels zien in de aansluitende penalty- reeks. Iedereen schiet raak, er gaat geen bal naast of tegen de keeper. De mooiste is dan ook de laatste, Sam schiet de bal tegen de lat en via de rug van de keeper valt de bal achter de lijn! Ondanks het verlies in de wedstrijd, toch een mooie overwinning.