BAS JO9-3 - Swift '64 JO9-6 : 14-0

BAS JO9-3 14 - 0 (6 - 0) Swift '64 JO9-6
18-2-2017, 10:00 uur

Goed begin is het halve werk

Waar vorige week nog een witte sneeuwdeken lag, lag er nu een mooie groene grasmat. Vandaag stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van de 2e seizoenshelft op het programma. En niet zo maar een wedstrijd….. een echte derby tegen de wit-blauwen uit Swifterbant. Om de wedstrijd in goede banen leiden werd er daarom ook een beroep gedaan op voorzitter Huib van Os.

Na een degelijke warming-up klonk om 10.00 het eerste fluitsignaal. Onze jongens waren gebrand op een goed resultaat en gingen direct vol ten aanval. Waar Swift nog een beetje afwachtte stormden wij naar voren en het eerste doelpunt was een feit. Het was Marc die in 2017 voor de competitie de score mocht openen. Niet veel later was het “debutant” Thijs Breg die de 2e BAS goal op het scorebord zette. Wat een weelde voor BAS…… binnen no-time al het verschil kunnen maken. Nog genietend van de doelpunten ging het nu snel….
3-0 Marc
4-0 Sam
Julian had samen met wisselde toppers Kai, Nik Sam en Jurre op de backpositie de boel helemaal dichtgetimmerd achterin en er was geen doorkomen aan voor Swift.
5-0 weer Sam
6-0 Marc (loepzuivere hattrick!!!)
Met dit eentonige beeld klonk het rustsignaal. Keeper Joost had het van een afstandje bekeken en had nu ook wel eens zin om een bal te raken, want hij nog niets te doen gehad.

Ondanks een ruime voorsprong kregen de mannen in de rust nog wat tips en aanwijzingen van de trainers. Het maakt niet uit wie er scoort, zolang we maar oog voor elkaar hebben en niet altijd voor eigen succes gaan!!

Waar Swift de eerste helft mocht aftrappen, was het nu BAS dat aftrapte. Met het fluitsignaal nog in de oren deed Marc (op zijn typische manier) het net al weer bollen. Zijn vierde doelpunt en nummer 7 voor BAS F3. Gezien de stand op het scorebord werd het nu wat rommeliger. De spelers van BAS gingen wat meer voor eigen succes, waar ze toch echt een duidelijke boodschap in de rust hadden meegekregen. Ondanks het slordige spel gaat het scoren toch door:
8-0 Joost
9-0 Sam (ook een Hattrick!!!)
10-0 Joost
11-0 Marc
Onze Social Media journalist heeft wat moeite om het bij te houden…… het ene doelpunt werd nog gevierd en het volgende doelpunt ligt alweer in het netje.
12-0 Jurre
13-0 Joost (ook hij een hattrick!!!)
Einde wedstrijd en wat een start van de competitie….. voor de zekerheid vragen we nog even aan scheidsrechter Huib hoeveel het nu eigenlijk geworden was. Hij had 14-0 op zijn papiertje...... we hebben toch ergens een doelpuntje gemist. Van nummer 14 maken we maar een eigen doelpunt.

Conclusie: Goede start van de competitie, komende 2 weken de trotse koploper, veel doelpunten, maar ook nog veel te verbeteren.
Nu vakantie en daarna wacht op 4 maart een uitwedstrijd tegen ESC uit Elburg.