Lelystad '67 JO9-7 5 - 1 (2 - 0) BAS JO9-3
18-3-2017, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Druilerige zaterdagmorgen in Lelystad

Op een hele druilerige zaterdagmorgen in alle vroegte togen we met z’n allen naar SVL in Lelystad na eerst een bakje koffie te hebben gedronken in de kantine van BAS. Gauw omkleden en op zoek naar het veld. Kai was onze gids. Op het allerachterste veld mogen onze jongens voetballen.

De tegenstanders ogen wat aan de grote kant, maar onze jongens laten zich daar niet door afschrikken. Sam, Gijs en Joost beginnen als wissel en Jurre staat op doel in de eerste helft en zorgt voor een aantal voortreffelijke reddingen. Snelle Sam speert naar voren met de bal en maakt bijna een doelpunt. Tijs B. en Joost, onze aanvallers, hadden een zware dobber voorin tegen de reuzen van SVL maar hielden prima stand. De verdedigende middenvelders Mark, Nik en Gijs moesten verdedigen en aanvallen, dus vele meters maken.

Ondanks dat onze jongens heel goed aan het verdedigen waren weet SVL in de eerste helft toch 2 doelpunten te scoren.
In de 2e helft gaat Gijs op doel en ook Gijs zorgt voor een aantal perfecte reddingen. Mark zorgt in de 2e helft voor de eerste treffer. 1-2 is de stand. De jongens blijven goed verdedigen en geven niet op. Julian, Kai en Jurre stonden in de verdediging en hadden het maar druk met de counters van SVL. Tijs en Nik zijn onze middenvelders en moesten ook vele meters afleggen en ontfutselen regelmatig de bal van SVL. Helaas weet SVL toch nog een paar keer te scoren en is de eindstand 1-5.