4-3-2017, 08:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Strijd tegen de nummer 2

Het was vroeg deze zaterdagochtend. Gelukkig kregen we om 7 uur een appje van Sander dat hij wakker was, dus in ieder geval daar geen zorgen meer over!

Onder weg naar Elburg kwam een waterig zonnetje door de wolken, het beloofde een mooie voetbalochtend te worden. Tot vandaag stonden onze mannen op de 1e plaats, ESC had vorige wedstrijd met 10-0 verloren, dus zou het een makkie moeten zijn. Niets bleek minder waar….

Na de donderspeech van trainers Harm en Floris stoven de 7 mannen het veld op. Helaas moesten Thijs, Tijs en Gijs zich afmelden, dus geen wissels vandaag. Met Kai de eerste helft op de goal begonnen de mannen vol enthousiasme aan de wedstrijd tegen de best potige spelers van ESC. Het gaat mooi gelijk op in het begin. Sam speelt als diepe spits en komt een paar keer langs de verdediging, maar tot scoren komt hij helaas niet. Uiteindelijk word een tegenaanval door onze verdedigers gesmoord en mag Kai de bal uitschieten. Kai loopt mooi tot aan de lijn en wil net zo als de keren daarvoor uitschieten. De keren hiervoor kwam hij super ver, maar nu beland de bal plots voor de voeten van de spits van Elburg SC. Deze bedenkt zich geen moment en speelt de bal met 1 schot over Kai in de goal 1-0. Even later begaat de toch goed keepende Kai dezelfde fout, weer haalt de spits uit om hetzelfde trucje te doen, maar de verdediging van BAS is wakker en is het Marc die de bal op de lijn weet tegen te houden! Dit is wat de scheidsrechter in ieder geval zag, het publiek van BAS weet wel beter…. Een gelukje voor ons team in ieder geval. Onze jongens komen niet verder dan de middellijn, en het is weer ESC die in de aanval gaan. Een schot op goal wordt door Kai tegen gehouden, hij probeert de bal weer weg te schieten, maar wordt tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter ziet dit niet en de 2-0 is een feit. Marc is de volgende die op het kunstgras word gelegd, Julian neemt de vrije trap en deze komt precies bij Joost in de voeten. Hij maakt een paar mooie bewegingen en schiet dan de bal achter de keeper van Elburg 2-1! Door het ontbreken van de wissels sluipt de vermoeidheid in de jonge benen en de 3-1 is dan snel gemaakt.

Rust. Kai geeft zijn handschoenen aan Sam, die de 2e helft onze goal gaat verdedigen. Hij heeft direct werk te doen, want de jongens uit Elburg beginnen de 2e helft met volle overgave. Sam staat zijn mannetje en houd zijn doel schoon. Nick laat zich ook niet kennen tegen de grotere jongens, en knokt voor elke bal. Al snel komt de bal via Kai, die naast het keepen ook super veldspel liet zien, bij Marc in de voeten. Deze schiet tegen de keeper aan en komt dan voor de voeten van Joost die het net van Elburg doet bollen 3-2! Er zit meer in, dat weet Jurre ook! Hij is super behendig met het afpakken van de bal en weet deze goed te passen naar onze aanvallers. De druk op de goal van Elburg neemt toe en het gelijkspel staat te wachten. Ook de scheidsrechter zag de druk van BAS en fluit (naar onze mening) veel te vroeg af waardoor er geen kansen meer zijn om de eerste plaats te behouden.

Helaas kregen onze mannen niet meer tijd, anders hadden ze er zeker een gelijk spel uit gehaald. Super geknokt, op naar de volgende wedstrijd. Hopelijk zijn volgende week de 3 ijs-jes er weer zodat we op volle sterkte richting het kampioenschap kunnen gaan.